Teatteri

Bio Grand on toiminut Tikkurilan keskustassa vuodesta 1939 lähtien. Nykyiset toimitilat valmistuivat Grandin kulmaan 1984. Ilmastoitu sali uudistettiin kesällä 2002. Tällöin saliin asennettiin huippumukavat istuimet, parannettiin salin akustiikkaa ja päivitettiin konehuoneen teknistä varustusta asentamalla huippuluokan objektiivit projektoreihin. Salin ennestäänkin korkealuokkaista äänentoistoa parannettiin keväällä 2008 asentamalla Dolby Laboratories:in kehittynein ääniprosessori.

Erinomaisesti akustoitu sali varustettiin syyskuussa 2009 uusimalla digitaalisella 3D esityslaitteistolla. Laiteet edustavat esitysteknologian viimeisintä huippua. Projektorivalmistajana on Barco, serveri on Dolby:n ja 3D laitteisto XpanD:n valmistama. Grandin ennestäänkin terävä ja valovoimainen kuva sai näin aivan uuden ulottuvuuden. Myös äänentoiston dynamiikka ja kirkkaus paranivat entisestään, johtuen pakkaamattomasta monikanavaisesta digitaaliäänestä.

Kankaan takana on kolme JBL:n suurinta pääkaiutinta ja kaksi 18-tuumaista subwooferia. Ympäri salia kiertävät surroundkaiuttimet ovat JBL:n malliston huipulta. Yamaha ja JBL Pro vahvistimien yhteistehot ovat mykistävät yli 7 kW.

Hyvä elokuva on mieleenpainuva kokemus. Bio Grandin henkilökunta pyrkii omalla ammattitaidollaan saattamaan tämän elämyksen katsojille täsmälleen elokuvan tekijöiden tarkoittamalla tavalla.

Teatterin ohjelmistossa pyörii aina tämän hetken puhutuimmat uutuudet. Aulan julisteista saat vinkkejä tulevasta ohjelmistosta.

Bio Grandin salissa on 184 paikkaa. Niskatuilla varustetuissa nahka/plyysituoleissa on myös pienet pöydät joihin on kätevä sijoittaa leffanaposteltavat ja juomat. Kantamuksille ja vaatteille on oma ripustuskoukku.

Projisoinnin valotehon takaavat huippukirkkaat xenonkaasuprojektorilamput. Elokuvat esitetään poikkeuksetta alkuperäisessä kuvakoossa.

Hyvin varustetussa kioskissa on tarjolla tuoreet ja lämpimät popcornit sekä laaja valikoima viileitä virvoitusjuomia. Karamellivalikoimasta löytyy tuotteet vaativimmankin karkkihampaan kolotukseen.

Bio Grand on Tikkurilan rautatie- ja linja-autoaseman lähellä, autolla on helppo saapua Kehä III:a pitkin [kartta]

Historia

Lyhyt historia (1939-1989)Museointendentti Jorma Uimonen »

Elokuva tuli Tikkurilaan »

Sotien aika ja 40-luku v

Kukoistuksesta ahdinkoon »

Vanhan Grandin loppu ja uuden alku »

Loppusanat »

Kassan aukioloajat

Kassan aukioloajat pdf-tiedostona tästä. Kellonajat päivitetään viikottain.

Seuraavan elokuvaviikon ohjelmisto (pe-to) tulee myyntiin tiistaisin

 


 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16